Osta kukat helposti marketista

24.3.2015
0 arviota

Kukkia ostetaan yhä enemmän ruokakaupoista. Tarttuupa mukaan sitten tulppaani, narsissi tai jokin muu kukka, tuoreus, ulkonäkö ja hinta ratkaisevat.

Osta kukat helposti marketista

Yli 30 prosenttia asiakkaista ostaa kukkia super- tai hypermarketista, selviää S-ryhmän marketkaupan asiakaspaneelitutkimuksesta.

"Marketien kukkamyynnissä on paljon kasvupotentiaalia. Marketit nähdään selvästi luontevaksi kukkien ostopaikaksi", kertoo SOK:n valikoimapäällikkö Heidi Keränen.

Kun kukkia ostetaan marketista, arvostetaan oston helppoutta, nopeutta ja edullisuutta. Ostopäätökseen vaikuttavat kuitenkin eniten kukkien tuoreus, laatu ja ulkonäkö.

"Vaikka kukkien osto olisi kuinka helppoa ja nopeaa, asiakas ostaa kukat silmillä. Laadun tulee olla kunnossa", Keränen sanoo.

Myös ajankohtainen valikoima on kukkien ostajalle tärkeä. Pääsiäisenä myydään paljon keltaisia, valkoisia ja oransseja kukkia. Suosituin pääsiäiskukka on keltainen narsissi. Lisäksi helmililja ja keltasävyiset kukat, kuten tulilatva, krysanteemi ja ruusubegonia, ovat suosittuja unohtamatta kevättalven suosikkikukkaa tulppaania.

Leikko- ja ruukkuruusut ovat kukkaostosten ympärivuotisia kestosuosikkeja.

Katso videolta vinkit, kuinka leikkokukkia kannattaa hoitaa kotona.

Teksti:
Kuva: Sarri Kukkonen
Avainsanat: sisäkasvit
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5