Kuinka monta muovikassia ostat vuodessa? Katso oma lukusi ja haasta kaveri! Muovikassiseuranta Omat ostot -palveluun

26.10.2018
0 arviota

Nyt voit helposti tarkkailla ja halutessasi vähentää omaa muovikassien kulutustasi. Omat ostot -palveluun on lisätty muovikassiseuranta.

Omat ostot -palvelun etusivulla näet Muovikassit-näkymässä, kuinka monta kertaa olet ostanut muovikassin edellisten kuukausien aikana. Klikkaamalla Avaa-painiketta, pääset tutkimaan kassiostojasi tarkemmin.

Palvelu näyttää, millaisia ostoskasseja ostat eniten: muovikasseja, biokasseja, paperikasseja, kestokasseja vai muita, kuten puuvillakasseja.

Toiselta välilehdeltä näet, montako muovikassia olet ostanut viimeisen vuoden aikana.

Tällä hetkellä S-ryhmän ruokakaupoista ostetaan vuodessa muovikasseja 65 kappaletta asiakasomistajaa kohden.

Viimeinen taulukko kertoo, miten usein ostat muovikassin suhteessa kaikkiin kauppareissuihin.

Mikä roskapussiksi?

Moni miettii, mitä käyttää roskapussina, jos kotiin ei enää kerry muovikasseja. Voit hyödyntää jäteastioissa isoja muovipakkauksia tai -kääreitä esimerkiksi WC-paperipaketin ympäriltä.

Yksi vaihtoehto on ostaa roskapusseiksi jätepussirulla. S-ryhmän Rainbow jätepussit valmistetaan osittain kierrätysmuovista, jolla on saatu vähennettyä neitseellisen, niin sanotun perinteisen muovin käyttöä. Rullan roskapussit ovat huomattavasti ohuempia kuin muoviset kauppakassit eli niissä käytetään vähemmän raaka-ainetta.

Selkeämpiä ohjeita asiakkaille

S-ryhmä on julkaissut uuden muovilinjauksen, jossa kerrotaan, mitä kaikkea kaupparyhmässä tehdään turhan muovin käytön vähentämiseksi ja muovin kierrätyksen edistämiseksi. Muovilinjauksen voit lukea täältä.

Asiakkaiden muovin kierrätystä helpotetaan esimerkiksi selkeämmillä ohjeilla ja merkinnöillä. S-ryhmän omien merkkien tuotteisiin lisätään selkokieliset lajitteluohjeet sitä mukaan, kun pakkaukset uusiutuvat.

Omat ostot -palvelun muovikassiseuranta on osa muovinvähennystalkoita.

Omat ostot -palvelu

  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita olet ostanut eniten vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, Alepa-sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten ABC:n, Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Näin otat käyttöön:

1. Kirjaudu S-kanavalle
2. Siirry osioon Bonus ja ostot > Omat ostot
3. Ota palvelu käyttöön tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla

Lue lisää Omat ostot -palvelusta.

Teksti ja kuvat
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5