Kamerakopterilla taltioit näyttävää ilmakuvaa

8.11.2016
0 arviota
Kopterikameralla taltioit näyttävää ilmakuvaa

Minikokoista, nelipropellista helikopteria muistuttavat kamerakopterit tarjoavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kuvaajille.

Kamerakopterilla saa tyylikästä, kymmenien metrien korkeudelta taltioitua videokuvaa vaikkapa omasta kotipihasta tai sukujuhlista. Niillä pääsee kuvaamaan muuten ulottumattomissa olevia korkeita paikkoja ja tallennettua kilometrien säteeltä kotikylän tapahtumia.

Kamerakopterien lennättämistä koskevat samat lentokiellot kuin muutakin lentoliikennettä, ja muiden ihmisten yksityisyyttä tulee luonnollisesti kunnioittaa.

Kamerakoptereilla voi ottaa videokuvan lisäksi still-kuvia. Laitteen käyttöönotto on tehty helpoksi: usein tarvitsee vain kiinnittää propellit laitteeseen ja ladata akku, ja kopteri on käyttövalmis. Neljäpropelliset laitteet lentävät vakaasti eivätkä putoa helpolla.

Laitteen ohjaimessa on monitori, josta näkee kopterin kuvaaman videon, joten sitä on helppo ohjata vaikka laite lentäisi korkealla näkökentän rajamailla. Kamerakopterien hinnat ovat keskimäärin 500–1500 euroa.

Teksti
Kuva 123RF
Avainsanat: elektroniikka kamerat
Arvioi artikkeli

Tuotteita on saatavilla Prismoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5