Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Olisiko aika sulattaa pakastelokero?

Hyödynnä pakkaset ja sulata pakastin – tässä ohjeet!

Teksti:
Sanna Vaitjoki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.2.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Talvi on hyvää aikaa pakastimen sulatukseen. Nosta pakkasen sisältö ulos kylmään sulatuksen ajaksi.
  1. Aseta pakastin pakastuskytkennälle hyvissä ajoin ennen pakastimen sulattamista, jotta pakasteet kylmenevät maksimikylmyyteen.
     
  2. Varaa lähettyville sanomalehteä vuorausta varten sekä pyyhkeitä ja ämpäri sulavan jään keräämiseen ja imeyttämiseen.
     
  3. Siirrä pakasteet esimerkiksi sanomalehdillä vuorattuihin pahvilaatikoihin tai kylmälaukkuihin ja nosta ulos kuistille tai parvekkeelle.
     
  4. Kytke virta pois pakastimesta ja poista mahdolliset irtokorit. Mikäli pakastimessa ei ole erillistä sulatusohjelmaa, jätä pakastimen ovi tai luukku auki sulatuksen ajaksi. Jään sulamista voi nopeuttaa laittamalla lämmintä vettä sisältävän astian pakastimen sisälle. Suojaa lattia pakastimen edustalta esimerkiksi pyyhkeellä tai sanomalehdellä.
     
  5. Vedeksi sulanut jää ohjautuu useimmiten pakastimen pohjalta vesiaukon tai kourun kautta pakastimen ulkopuolelle. Aseta kourun alle astia, johon sulanut vesi voi valua. Mikäli aukkoa ei ole, kerätään sulanut vesi pakastimen pohjalta esimerkiksi pyyhettä käyttäen.
     
  6. Pyyhi pakastimen ulko- ja sisäpuoli huolellisesti astianpesuveteen kostutulla liinalla.
     
  7. Anna pakastimen kuivua sulatuksen jälkeen.
     
  8. Kytke pakastin takaisin päälle. Pakastimen optimaalinen sisälämpötila on -18 astetta.
     
  9. Nosta pakasteet takaisin pakastimeen. Poista samalla vanhaksi menneet pakasteet.

Tutustu aina laitteen käyttöohjeisiin ennen sulatusta ja toimi ohjeiden mukaan.

Lue myös

Pakastin - ostajan opas

Reseptejä pakastemarjoista

Lisää aiheesta