Erilaiset siivousliinat vertailussa

23.10.2014
2 arviota
Erilaiset siivousliinat vertailussa

Aiemmin kodin siivoustyöt hoituivat mäntysuopavedellä ja vaaterievulla. Hygieniavalistus on sittemmin parantanut kotien siisteyttä, ja teknologian kehitys näkyy myös siivousliinojen valikoimassa.

Kaupan siivoustarvikehyllyllä on kymmeniä pyyhkimiseen tarkoitettuja liinoja. Merkittäviä eroja on lähinnä liinojen materiaaleissa, imukyvyssä ja hävittämistavassa. Useimmiten ostopäätökseen vaikuttavat käyttäjän mieltymykset. Yksi tykkää ohuesta "chifonettimaisesta" keittiöliinasta, kun toinen tarttuu imukykyisempään sieniliinaan. Kaikilla liinoilla syntyy puhdasta jälkeä, kunhan siivoustekniikka on hallussa.

Puhdasta ja raikasta siivousliinaa on ilo käyttää. Käytön jälkeen liina pestään joko käsin tai pesukoneessa. Liinan voi pestä myös astianpesukoneen aterintelineessä löyhästi rullattuna. Pöpöiltä ja hajuhaitoilta säästyy, kun liina huuhdellaan pesun jälkeen kylmällä vedellä, puristetaan mahdollisimman kuivaksi ja kuivatetaan ilmavasti.

Hygieniasyistä on järkevää käyttää erityyppisiä ja -värisiä siivousliinoja kodin eri kohteissa: yhtä keittiön tiskipöydän pyyhkimiseen, toista wc-tiloihin ja kolmatta pölyjen pyyhintään.

Rainbow'n ohut keittiöliina

KOKO KODIN SIIVOUKSEEN

RAINBOW'N OHUT KEITTIÖLIINA

Yleisliina sopii käytettäväksi kaikissa kodin kohteissa sekä kuivana että kosteana. Imukyvyssä ohutliina häviää sieniliinoille, mutta ohut rei'itetty materiaali (50 % viskoosi, 50 % polyesteri) huuhtoutuu helposti ja kuivuu nopeasti. Liinan voi pestä myös pesukoneessa 60 asteessa. Valmistusmaa Kiina.

Rainbow'n mikrokuituliina

RASVATAHROIHIN

RAINBOW'N MIKROKUITULIINA

Hellävarainen tekokuituliina (85 % polyesteri, 15 % polyamidi) sopii kaikkeen siivoukseen. Kuivana mikrokuitu latautuu sähköisesti ja imee pölyn itseensä levittämättä sitä huoneilmaan. Kosteana liina irrottaa lika- ja rasvatahrat. Liinan voi pestä 60 asteessa. Älä käytä liinan pesussa huuhtelu- tai valkaisuainetta. Valmistusmaa Saksa.

Viledan Wettex Power 2 in 1 -sieniliina

PINTTYNEESEEN LIKAAN

VILEDAN WETTEX POWER 2 IN 1 -SIENILIINA

Liina on yhdistelmä sieniliinaa ja hankaussientä. Pinttynyt lika poistetaan liinan raitapuolella, raidattomalla puolella kuivataan. Kokeile ensin huomaamattomaan paikkaan, onko liina riittävän hellävarainen kohteelle. Liina hävitetään polttamalla eli sen voi lajitella energiajätteisiin. Valmistusmaa Ruotsi.

Sinin staattinen liina

ALLERGIAPERHEEN KOTIIN

SININ STAATTINEN LIINA

Liina sopii allergiaperheisiin. Kuivana käytettävä staattinen liina aktivoituu pyyhittäessä. Syntyvän hankaussähkön ansiosta pölyjen ja eläinten karvojen kerääminen ja sitominen tehostuu. Kun liinan kiinnittää moppiin, sillä ylettyy myös korkealla oleviin kohteisiin. Liina hävitetään sekajätteen mukana tai polttamalla. Valmistettu Kaukoidässä.

Ajaxin Universal -yleispuhdistusliina

KERTAKÄYTTÖÖN

AJAXIN UNIVERSAL -YLEISPUHDISTUSLIINA

Kätevät, pesuaineella käsitellyt kertakäyttöliinat sopivat parhaiten pieniin siivouskohteisiin sekä väliaikaisiin olosuhteisiin, kuten vuokramökille, missä siivoustarvikkeita on rajoitetusti. Sulje pakkaus tiukasti, jotta liinat eivät kuivu. Käytettyjen liinojen paikka on roskiksessa, ei wc-pöntössä. Valmistusmaa Ranska.

Sinin kostea sieniliina

KOSTEAAN PYYHINTÄÄN

SININ KOSTEA SIENILIINA

Magnesiumkloridilla terästetyllä vedellä kostutettu sieni on suunniteltu niille, joiden esteettistä silmää kostea liina viehättää kuivaliinaa enemmän. Selluloosasta ja puuvillakuidusta valmistettu imukykyinen liina voidaan hävittää kompostoimalla. Valmistusmaa Saksa.

Viledan Wettex Soft & Fresh -talousliina

KEITTIÖN PINNOILLE

VILEDAN WETTEX SOFT & FRESH -TALOUSLIINA

Rullasta voi leikata sopivankokoisen palan. Ohut mutta imukykyinen liina kuivuu nopeasti ja pysyy raikkaana pitkään. Parhaimmillaan liina on keittiön pöytäpintojen siistimisessä. Luonnonmateriaaleista (30 % 
puuvilla, 70 % selluloosa) valmistetun liinan voi hävittää biojätteen mukana. Valmistusmaa Ruotsi.

Siivoojan silmä ja nenä kertovat parhaiten, milloin liinan palvelusaika on päättynyt.

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Teksti
Kuvat Juuso Paloniemi
Avainsanat: kodinhoito siivous
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5