Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen kalakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta

Ainekset

1 l
Vettä ja 2 kalaliemikuutiota tai1 l kalalientä
10 kpl
Maustepippuria
Yrttikimppu: pala purjoa, 6 persiljan varret, 2 timjaminoksaa, laakerinlehti
2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Perunaa
500 g
Ruodotonta kalafileetä, esim. lohta tai kuhaa
Sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli
Kalamaustetta
Suolaa
Ruotiselleriä, ruohosipulia, tilliä

Lisäksi

Valkosipulilla maustettua majoneesia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita kalaliemeen kiehumaan pippurit, yrttikimppu ja sitruunaviipaleet. Keitä 10 minuuttia. Nosta yrttikimppu ja sitruunaviipaleet pois.Kuori sillä aikaa perunat ja porkkana. Suikaloi ne liemeen ja keitä puolikypsiksi.Suikaloi sillä aikaa nahaton ja ruodoton kala ja lisää liemeen. Kuori ja suikaloi sipuli ja lisää sekin. Keitä 5 minuuttia.Mausta keitto runsaalla yrttisilpulla. Tarjoa valkosipulimajoneesin kera alkukeittona.

2

Kuori sillä aikaa perunat ja porkkana. Suikaloi ne liemeen ja keitä puolikypsiksi.

1 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Perunaa
3

Suikaloi sillä aikaa nahaton ja ruodoton kala ja lisää liemeen. Kuori ja suikaloi sipuli ja lisää sekin. Keitä 5 minuuttia.

500 g
Ruodotonta kalafileetä, esim. lohta tai kuhaa
Sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli
4

Mausta keitto runsaalla yrttisilpulla. Tarjoa valkosipulimajoneesin kera alkukeittona.

Ruotiselleriä, ruohosipulia, tilliä
Kalamaustetta
Suolaa
Valkosipulilla maustettua majoneesia
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 21.11.2006
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.