Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattisämpylät

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta

Ainekset

370 g
Yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
50 g
Tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
2 tl
Kuivattua rosmariinia
3/4 dl
Auringonkukansiemeniä
9 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Oliiviöljyä

Päälle:

24 kpl
Mustaa oliivia
Kuivattua rosmariinia
Voiteluun oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita tomaattimurska ja vesi keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, rosmariini ja auringonkukansiemenet. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää oliiviöljy lopuksi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja laita palat voideltuihin muffinivuokiin. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paina sämpylöiden keskelle kuoppa ja voitele sämpylät oliiviöljyllä, vältä voitelemasta kuoppia. Paina kuoppiin oliivit ja ripottele rosmariinia sämpylöiden pinnalle. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.