Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Fork and knife
6 Palaa
Fork and knife
6 Palaa

Ainekset

Pohja:

2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunasosejauhetta
Suolaa
1/2 tl
Leivinjauhetta
75 g
Margariinia
1/2 dl
Kylmää vettä

Täyte:

3 - 4 kpl
Tomaattia
200 g
Mozzarellajuustoa
2 - 4 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjaisen vuoan tai paistosvuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi. Pistele pohjaa sieltä täältä ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, valuta päälle varovasti oliiviöljyä ja asettele pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.