Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaatorttu

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

Pohja

2 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Hienonnettua kardemummaa

Täyte

1 kpl
Levy (170 g) tummaa suklaata
1 rkl
Voita
50 g
Valkoista suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota laakea torttuvuoka, mieluiten reunallinen paivuoka.Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman.Tasoita taikinan pinta. Kypsennä torttua uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Torttu on kypsä, kun se alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Voit myös kokeilla kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei tikkuun tartu taikinaa.Jäähdytä torttu lautaselle kumottuna.Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita paloja välillä. Vesihauteessa eli kiehuvan veden päällä teräskulhossa suklaa sulaa noin 15 minuutissa ja mikroaaltouunissa astiaan paloiteltuna parissa minuutissa.Lisää tummaan, sulaneeseen ja kuumaan suklaaseen voi ja kaada seos heti kakulle. Sulata sitten valkosuklaa ja tee siitä tasaisia raitoja tumman suklaan päälle. Vedä raidat kohtisuoraan poikki tikulla tai veitsellä, jolloin pintaan syntyy kuvan mukainen kuvio.Tarjoa torttu haaleana tai kylmänä.

2

Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman.Tasoita taikinan pinta. Kypsennä torttua uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Torttu on kypsä, kun se alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Voit myös kokeilla kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei tikkuun tartu taikinaa. Jäähdytä torttu lautaselle kumottuna.

2 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Hienonnettua kardemummaa
3

Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita paloja välillä. Vesihauteessa eli kiehuvan veden päällä teräskulhossa suklaa sulaa noin 15 minuutissa ja mikroaaltouunissa astiaan paloiteltuna parissa minuutissa.Lisää tummaan, sulaneeseen ja kuumaan suklaaseen voi ja kaada seos heti kakulle.

1 kpl
Levy (170 g) tummaa suklaata
1 rkl
Voita
4

Sulata sitten valkosuklaa ja tee siitä tasaisia raitoja tumman suklaan päälle. Vedä raidat kohtisuoraan poikki tikulla tai veitsellä, jolloin pintaan syntyy kuvan mukainen kuvio.Tarjoa torttu haaleana tai kylmänä.

50 g
Valkoista suklaata
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.