Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunatorttu

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Klassinen sitruuna-marenkipiirakka yhdistää kirpeää sitruunaa ja makeaa marenkia. Sitruunapiirakka sopii niin kahvi- kuin juhlapöytäänkin.

Ainekset

Torttupohja

100 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

1 kpl
sitruuna
2 dl
Vettä
1 1/4 dl
Sokeria
2 kpl
kananmunan keltuaista
2 rkl
Maissitärkkelystä
25 g
Voita

Marenki

2 kpl
kananmunan valkuaista
1 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

100 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Repäise leivinpaperista reunan korkuiset suikaleet ja paina ne taikinareunoja vasten. Kypsennä pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Ota pohja uunista ja säädä uuni 225 asteeseen.

3

Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta 1 tl kuoren keltaista osaa. Purista noin ½ dl mehua kulhoon.

1 kpl
sitruuna
4

Valmista täyte. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kuoriraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kypsän kakkupohjan päälle. Anna jäähtyä.

1 kpl
sitruuna
2 dl
Vettä
2 rkl
Maissitärkkelystä
25 g
Voita
2 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/4 dl
Sokeria
5

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Laita torttu uuniin noin 7 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hiukan väriä.

1 dl
Tomusokeria
2 kpl
kananmunan valkuaista

Vinkki: Ripottele marengin pintaan mantelilastuja ennen uuniin laittamista.

Miltä maistui?(14 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.10.2008
|
Muokattu: 25.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1146

9,3 g

3,0 g

41,6 g

26,8 g

0,8 g

4,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli