Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunatiramisukakku

Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta
Tiramisun ystävälle maistuu varmasti sitruunainen tiramisukakku. Anna kakun olla jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Ainekset

Pohja:

2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta

Täyte:

5 kpl
Liivatelehteä
5 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Sitruunankuoriraastetta
1 tl
Vaniljasokeria

Kostutukseen:

2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Vettä
1 rkl
Sokeria

Koristeluun:

Kaakaojauhetta, tuoreita marjoja tai hedelmiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leivo kakkupohja etukäteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun (halk. 26 cm) irtopohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia. Irrota vuosta ja anna jäähtyä. Tee täyte. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaahdoksi teräskulhossa kiehuvassa vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa. Notkista tuorejuusto, lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Kiehauta 2 rkl vettä ja liuota puristetut liivatelehdet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos ohuena nauhana vaahtoon. Sekoita vispilän avulla valkuaisvaahto joukkoon. Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta se. Kaada päälle täyte. Peitä ja anna olla jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.