0 arviota

Sitruunasemifreddo

0 0,0 0 jäädyke, parfait
  • Sitruunasemifreddo

Ainekset

4 annosta
3
kananmunankeltuaista
3
kananmunanvalkuaista
0,8 dl
makeutusjauhetta (Canderel Green Stevia)
2 dl
vispautuvaa kermaa
1 prk
(200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
2 rkl
sitruunamehua
60 g
kaura- tai murokeksejä
Koristeeksi
keksimuruja
sitruunankuorta

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Jälkiruoat
Pääruoka-aine
  • Maitotuotteet

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
14 g
58 g
Proteiinia
8 g
33 g
Rasvaa
27 g
109 g
Kuitua
0 g
1 g
Energiaa kJ
1 409
5636
Energiaa kcal
337
1347
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit