Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-voisilmäpullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Voisilmäpullat saavat makua ja raikkautta sitruunasta.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(1/2 pkt) hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Täyte

100 g
Voita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

25 g
(1/2 pkt) hiivaa
2 1/2 dl
Maitoa
1 dl
Sokeria
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia
2

Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pyöreiksi pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. Leikkaa voi 20 kuutioksi.

3

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori lautaselle. Ripottele kuoriraaste voipaloille. Painele jauhoihin kastetulla sormella syvennys pullien keskelle. Paina voipalat koloihin. Voitele pullat munalla ja ripottele voin päälle sokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

100 g
Voita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

830

8,2 g

5,0 g

26,3 g

7,3 g

0,9 g

4,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g (1/2 pkt) hiivaa,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

0,5 tl Suolaa,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli