Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sieni-linssisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sieni-linssisalaatti on helppo, gluteeniton ja munaton kasvislisäke, joka sopii juhlavallekin aterialle tai seisovaan pöytään. Sitruuna ja omena tuovat linssisalaattiin kirpeyttä ja raikkautta. Tarjoa esimerkiksi lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

2 dl
Linssejä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sitruunan mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja nosta linssit tarjoilukulhoon. Mausta oliiviöljyllä, puolikkaan sitruunan mehulla ja mausteilla.

Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kevyesti kuivalla pannulla. Pese ja viipaloi omena. Pirskota loppu sitruunamehu omenaviipaleille.

Lisää linssien joukkoon sienet, omenaviipaleet ja rucola. Nostele ainekset kevyesti sekaisin. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

823

7,3 g

1,0 g

20,5 g

2,8 g

4,0 g

9,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli