Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Satay-vartaat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(430 g) broilerinleikkeitä

Marinadi

1/2 dl
Limetinmehua
1/2 dl
Makeaa soijakastiketta
1/2 dl
Rypsiöljyä

Lisäksi

Puisia varrastikkuja

Satay-kastike

2 dl
Suolapähkinöitä
1 kpl
Sipuli
1/2 - 1 kpl
Chiliä
1 rkl
Raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
3 dl
Kookosmaitoa
2 rkl
Fariinisokeria
1 kpl
Limetin mehu
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi broilerinleikkeet. Yhdistä marinadin ainekset. Marinoi broilerinsuikaleita joko tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.

Valmista satay-kastike. Rouhi pähkinät. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise ja huuhtele chili, poista siemenet ja silppua chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuli, chili, inkivääri ja korianteri öljyssä. Lisää kookosmaito, sokeri ja pähkinät. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Mausta limetinmehulla ja suolalla.

Pujota broilerinpalat liotettuihin puisiin varrastikkuihin. Nosta vartaat uunipellille. Grillaa 250-asteisen uunin ylätasolla tai ulkogrillissä noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiltä.

Tarjoa vartaat satay-kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.7.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

574

2403

48,8 g

18,0 g

14,3 g

11,3 g

3,3 g

19,0 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puisia varrastikkuja,

Chiliä,

1 rkl Raastettua tuoretta inkivääriä,

1 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli