Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sämpylärullat

Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Maitoa
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
1 kpl
Tuorehiivaa
1 dl
Kauraleseitä
2 dl
Ruisjauhoja
8 - 9 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia

Täyte:

200 g
Tuorejuustoa (tomaatti-, paprika-, tai chilimaustettua)
Auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, siirappi ja hiiva sekä leseet ja ruisjauhot. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista sekä rasva. Lisää jauhoja tarvittaessa niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä vedottomassa paikassa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osat erikseen 45x20 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä levylle ohuelti tuorejuustoa ja sirottele päälle auringonkukansiemeniä. Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa 12–14 palaksi ja aseta ne paperimuotteihin. Anna kohota liinalla peitettynä ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.