Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperikiisseli

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mansikkamehuun keitetty raparperikiisseli on varma kesän merkki. Kookos-kauramuru tuo annokseen purutuntumaa ja paahteista makua.

Ainekset

550 g
(4 kpl) raparperin vartta
8 dl
mansikkamehua
1 dl
Sokeria
4 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Vettä

Kookos-kauramuru

1/2 dl
Kookoshiutaleita
1/2 dl
Kaurahiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit noin 4 cm mittaisiksi paloiksi.

550 g
(4 kpl) raparperin vartta
2

Kiehauta mehu ja sokeri kattilassa. Siirrä raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.

1 dl
Sokeria
8 dl
mansikkamehua
3

Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

4 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Vettä
4

Ripottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

5

Kiisselin jäähtyessä sekoita kookos-kauramurun ainekset keskenään. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 10 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä.

1/2 dl
Kookoshiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Kanelia

Vinkki: Säilytä kiisseli jääkaapissa ja kookos-kauramuru purkissa huoneenlämmössä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

218

914

2,2 g

1,7 g

45,2 g

38,0 g

2,5 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli