11 arviota

Ranskalainen lihapata

  • Ranskalainen lihapata

Ainekset

4 annosta
600 g
naudan paistia
2 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
margariinia
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 tl
öljyä
2
porkkanaa
1 prk
(200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 dl
hillosipuleita
1 prk
(400 g) yrttitomaattimurskaa
3 dl
punaviiniä
3 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
timjamia

Ohjeet

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Munaton
Ruokalajit
  • Pääruoat
Ruokatyypit
  • Kastikkeet
  • Pataruoat
Pääruoka-aine
  • Naudanliha
Makuja maailmalta
  • Ranskalainen

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
14 g
54 g
Proteiinia
35 g
141 g
Rasvaa
11 g
45 g
Kuitua
3 g
13 g
Energiaa kJ
1 464
5857
Energiaa kcal
350
1400
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit