0 arviota

Poropiirakka

0 0.0 0 paprika, piirakka, piiras, poro, sinihomejuusto
  • Poropiirakka

Ainekset

8 annosta
400 g
pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
2 pakettia
(á 240 g) poronkäristyslihaa
3 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
0,2 tl
rouhittua mustapippuria
1
punainen paprika
2 dl
sinihomejuustomurua
2
munaa
2 dl
ruokakermaa

Ohjeet

Ruskista poronlihat kuumalla pannulla kahdessa erässä pienessä rasvamäärässä jäisinä niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna punainen paprika ja sekoita poronlihan kanssa. Leikkaa piirakkataikinasta 1/ 4 piirakan kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä 24 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Kaada poroseos vuokaan ja ripottele päälle juustomuruset. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile iltapalana tai ruokaisana piiraana noutopöydässä.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Pikku- ja alkuruoat
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine
  • Muut lihat ja sisäelimet

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
25 g
201 g
Proteiinia
16 g
125 g
Rasvaa
24 g
193 g
Kuitua
3 g
23 g
Energiaa kJ
1 594
12748
Energiaa kcal
381
3047
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit