0 arviota

Porkkanagratiini

0 0,0 0 feta, fetajuusto, manteli, pinaatti, porkkana
  • Porkkanagratiini

Ainekset

2 annosta
400 g
porkkanoita
1
iso punasipuli
1 rkl
öljyä
150 g
pakastepinaattia
150 g
kevytfetajuustoa
0,8 dl
mantelilastuja
2,5 dl
maitoa tai ruokakermaa tai niiden sekoitusta
1
kananmuna
0,5 tl
suolaa
0,2 tl
pippurisekoitusta

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Keitä kypsiksi ja valuta keitinvesi pois. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat. Sulata ja valuta pinaatti, lisää sipulin joukkoon. Murenna sekaan feta. Lisää mantelilastut. Kaada seos uunivuokaan. Sekoita kerma-maito ja kananmuna keskenään, mausta suolalla ja pippurilla, kaada päällimmäiseksi vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa kahden hengen pääateriana tai alkupalana neljälle.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Gluteeniton
Ruokalajit
  • Pääruoat
  • Pikku- ja alkuruoat
  • Lisäkkeet
Pääruoka-aine
  • Kasvikset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
27 g
54 g
Proteiinia
29 g
58 g
Rasvaa
36 g
72 g
Kuitua
10 g
19 g
Energiaa kJ
2 306
4612
Energiaa kcal
551
1102
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit