Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perusjäädyke

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vettä
2 dl
Kuohukermaa
(2 valkuaista)

Maustamiseen käyvät mm.

2 dl
Marjasurvosta (mansikka, vadelma, puolukka ym.)
Tai
2 dl
Säilykehedelmäsurvosta
Tai
2 tl
Vaniljasokeria jakanelia
Tai
75 g
Sulatettua suklaata
Tai
1 kpl
Marianne-rakeita
Tai
200 g
Suklaarusinoita
1 tl
Vaniljasokeria
Tai
1/2 dl
Likööriä
Tai
2 dl
Keksinmuruja (esim. domino)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita keltuaiset, sokeri ja vesi vesihauteessa olevassa astiassa. Vatkaa voimakkaasti, kunnes seos sakenee. Anna seoksen jäähtyä hitaasti.Sekoita mukaan valitsemasi marjasurvos tai mauste. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele kevyesti täysin jäähtyneeseen keltuaisvaahtoon. Halutessasi pehmeämmän jäädykkeen nostele joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada jäädykeseos suureen kumottavaan vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Jäädytä pakastimessa peitettynä vähintään 5 tuntia,mielellään seuraavaan päivään.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.1.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.