Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalainen tortilla eli perunamunakas

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Espanjalainen tortilla on ruoka, joka onnistuu usein ilman kauppareissua, sillä ainekset ovat hyvin yksinkertaiset. Viipaloidut perunat ja sipuli paistetaan reilussa öljyssä kypsäksi. Öljyn määrää ei kannata säikähtää, sillä suurin osa siitä valutetaan pois, kun perunat ovat kypsyneet.

Ainekset

500 g
kiinteitä perunoita
1 kpl
iso sipuli
1 1/2 dl
oliiviöljyä
5 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi.

500 g
kiinteitä perunoita
2

Kuumenna öljy pienessä paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet pannulle ja paista niitä poreilevassa öljyssä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa.

1 1/2 dl
oliiviöljyä
3

Siirrä perunat kulhoon ja valuta öljy talteen. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Ruskista sipulit pienessä määrässä öljyä ja siirrä perunoiden joukkoon kulhoon.

1 kpl
iso sipuli
4

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kääntele munamassa perunoiden ja sipulien kanssa sekaisin.

5 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Kuumenna pannulla keskilämmöllä muutama teelusikallinen öljyä ja kaada munakasmassa pannulle. Siirrä massaa kevyesti lastalla reunoilta keskelle, jotta kananmuna hyytyy. Peitä kannella ja anna kypsyä viisi minuuttia.

6

Laita paistinpannua isompi lautanen pannun päälle, käännä pannu ympäri ja liu’uta perunamunakas lautaselta takaisin pannulle. Paista vielä viisi minuuttia, jotta munakas hyytyy ja saa väriä toiseltakin puolelta.

Hyvästi hävikki: Käytä tortillaan edellispäivän keitetyt perunat. Kypsiä perunaviipaleita ei tarvitse paistaa kuin muutama minuutti.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 28.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

176

736

6,5 g

1,8 g

17,0 g

1,3 g

1,3 g

10,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl oliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli