Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunasalaatti jalapenokastikkeella

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäisen raikas salaatti syntyy keitetyistä uusista perunoista ja vihreästä parsasta. Sekoita kastike kermaviilistä ja mausta mm. jalapenolla. Tarjoa salaatti kevyenä ateriana tai vaikkapa grilliruoan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kg
Keitettyjä, kylmiä uusia perunoita
250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 rkl
Sitruunamehua

Jalapenokastike

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 rkl
Hienonnettua säilykejalapenoa
1 tl
Sinappia
1 tl
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jalapenokastikkeen ainekset. Paloittele perunat. Kuori parsat kevyesti. Paloittele parsat ja keitä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Nosta perunat, parsat ja rucola kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Kääntele sekaisin. Kaada pinnalle kastiketta tai tarjoa erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

229

957

2,3 g

0,8 g

41,3 g

4,0 g

4,8 g

6,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku rucolaa,

1 rkl Hienonnettua säilykejalapenoa,

1 tl Sinappia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli