Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunamuusi-jauhelihalaatikko

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hyödynnä ylijäänyt perunasose ja valmista maukas perunamuusi-jauhelihalaatikko.

Ainekset

Jauhelihakastike

1 kpl
Sipuli
400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 tl
Sokeria
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Kuivattua oreganoa
1 1/2 dl
Silputtuja maustekurkkuja

Lisäksi

8 - 10 dl
Perunamuusia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä tai omassa rasvassaan. Lisää sipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja oregano. Hauduta kannen alla 10–15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

1 kpl
Sipuli
400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 tl
Sokeria
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Kuivattua oreganoa
2

Lisää kastikkeeseen maustekurkut ja tarkista maku. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Levitä päälle perunamuusi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

1 1/2 dl
Silputtuja maustekurkkuja
8 - 10 dl
Perunamuusia
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

488

2043

30,8 g

10,8 g

29,5 g

5,0 g

2,3 g

22,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

1 rkl Kuivattua oreganoa,

1,5 dl Silputtuja maustekurkkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli