0 arviota

Patapaisti

0 0.0 1 lanttu, naudan paisti, naudanliha, pata, porkkana, selleri
  • Patapaisti

Ainekset

8 annosta
1 kg
naudan ulko-, sisä- tai paahtopaistia
öljyä paistamiseen
1,5 tl
mustapippuria
2 tl
suolaa
1
laakerinlehti
vettä
punaviiniä halutessasi
Hunajaiset juurekset:
2 rkl
öljyä
1
sipuli
1
punasipuli
3
porkkanaa
neljännes lanttua
neljännes selleri
2 rkl
hunajaa
0,5 tl
suolaa
Kastike:
paistoliemi
maissisuurustetta ruskeille kastikkeille
kermaa

Ohjeet

Ruskista huoneenlämpöinen lihapala pannussa kunnolla kultakin sivulta. Ripottele suolaa ja pippuria lihan pintaan. Lisää pataan vettä tai vettä ja punaviiniä noin 1/3 osa paistin korkeudesta. Lisää vielä laakerinlehti ja peitä pata kannella tai foliolla. Hauduta paisti kypsäksi 175 asteessa noin 2 tuntia.Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota hetki öljyssä ja lisää hunaja ja suola. Lisää hunajaiset juurekset uuniastiaan paistamisen puolivälissä.Nosta kypsä paisti leikkuulaudalle ja anna vetäytyä hetki leivinpaperiin ja folioon käärittynä. Siivilöi sillä aikaa liemi ja valmista siitä kastike. Mittaa paistoliemen määrä. Käytä maissisuurustetta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada paistoliemi kattilaan, lisää halutessasi kermaa ja suurusta maissisuurusteella.Leikkaa liha viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi hunajaisia kasviksia, kastiketta ja keitettyjä perunoita.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Munaton
Ruokalajit
  • Pääruoat
Ruokatyypit
  • Pataruoat
Pääruoka-aine
  • Naudanliha

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
7 g
58 g
Proteiinia
28 g
222 g
Rasvaa
7 g
54 g
Kuitua
2 g
12 g
Energiaa kJ
845
6758
Energiaa kcal
202
1615
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit