Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsarisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kevään ensimmäiset vihreät parsat ansaitsevat upean ruoan, juuri sellaisen kuin aito italialainen risotto. Tee risottoliemi parsojen keitinvedestä ja muista lorauttaa mukaan myös valkoviiniä. Risotto parsalla rikastettuna on hieno alkuruoka juhlaan, mutta se sopii myös nopeaksi arkiruoaksi.

Ainekset

500 g
(1 nippu) parsaa
12 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
salottisipulia tai 1 keltasipuli
1 kpl
sitruuna
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
80 g
parmesaanijuustoa
25 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä parin sentin palat pois. Kuori tarvittaessa parsojen varret. Kiehauta vesi isolla paistinpannulla. Lisää suola, sokeri ja parsat. Keitä muutama minuutti. Nosta parsat vedestä leikkuulaudalle. Lisää keitinveteen liemikuutio ja mustapippuri. Pidä liemi lämpimänä. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi.

500 g
(1 nippu) parsaa
12 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna ja raasta ½ tl kuoren keltaista osaa. Raasta juusto. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Lisää sipulit, sitruunankuoriraaste ja riisit. Sekoittele, kunnes sipulit ja riisi ovat hiukan kuullottuneet. Lisää valkoviini kattilaan. Sekoittele riisejä ja, kun viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää parsojen keitinlientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen lientä siinä vaiheessa, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt.

2 kpl
salottisipulia tai 1 keltasipuli
1 kpl
sitruuna
80 g
parmesaanijuustoa
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
Valkoviiniä
3

Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, sekoita joukkoon parsapalat, 1 dl parmesaaniraastetta ja voi. Säästä parsannuppuja annosten koristeluun. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna risoton tekeytyä hetki kannen alla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele annokset parsannupuilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa parsarisotto lopun parmesaaniraasteen kanssa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

557

2330

19,5 g

9,8 g

68,5 g

4,3 g

6,8 g

14,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

1 kpl sitruuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli