Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Papu-pekonisalaatti ja sinappivinegretti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(140-170 g) pekonia
200 g
Vihreitä pakastepapuja
4 kpl
Kananmunaa
4 kpl
Leipää
1 kpl
Ruukku jää- tai roomansalaattia

Sinappivinegretti

1 rkl
Sinappia
1 1/2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
3/4 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vinegretin ainekset pullossa. Paista pekoni omassa rasvassaan pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperilla vuoratulla lautasella. Keitä pavut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia. Valuta pavut. Paista pannussa kananmunat, tarvittaessa kahdessa erässä. Paista munia, kunnes pohja saa kauniin värin ja keltuainen hyytyy mutta jää löysäksi. Paahda munien jälkeen leipäviipaleet. Huuhtele salaatti. Annostele lautaselle salaattia, papuja, kananmunaa, pekonia ja leipää. Ravistele vinegretti ja valuta se salaatille.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

381

1595

26,5 g

4,5 g

21,8 g

3,5 g

2,3 g

13,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli