Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistuvat mustikkapullat

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

75 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
3 rkl
Haaleaa vettä
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Täyte

1 kpl
(200 g) pakastemustikoita
4 rkl
Hillosokeria
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullat vatkatulla munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

178

743

3,7 g

0,9 g

30,6 g

8,6 g

1,1 g

4,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

3 rkl Haaleaa vettä,

1 tl Kardemummaa,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli