Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolainen pata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta karjalanpaistiliha uudella tavalla. Monikäyttöisestä lihasta syntyy maukas meksikolainen pata, joka saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.

Ainekset

700 g
Karjalanpaistilihaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Paprikajauhetta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(420/240 g) kidneypapuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Ruskista lihat padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.

Anna padan kypsyä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Huuhtele pavut ja lisää loppuvaiheessa pataan. Kuumenna.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

376

1575

30,2 g

11,0 g

4,5 g

3,3 g

1,3 g

21,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Juustokuminaa,

1 tl Paprikajauhetta,

4 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli