Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolainen jauheliha-suklaakastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suklaa sopii myös ruoanlaittoon! Meksikolainen jauhelihakastike saa makua ja mausteisuutta suklaasta, chilistä ja kanelista.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Kanelia
1/2 tl
Neilikkaa
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
25 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Lisää vesi pannulle liemikuution, soijakastikkeen ja chilitahnan kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Paloittele lopuksi joukkoon suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1453

28,0 g

10,8 g

5,0 g

4,5 g

0,8 g

18,5 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Kanelia,

0,5 tl Neilikkaa,

4 dl Vettä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli