Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätijuustokakku

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

Pohja:

150 g
Hapankorppuja
75 g
Sulatettua margariinia
1/2 dl
Maitoa

Täyte:

200 g
Mätiä
6 kpl
Liivatelehteä
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaviiliä
250 g
Rahkaa
1 dl
Ruohosipulia tai tilliä
1/2 dl
Sitruunamehua

Koristeluun:

Kirjolohen mätiä
Ruohosipulia tai tilliä
Sitruunaviipaleita
Punasipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja maito. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja rahka kulhossa. Hienonna ruohosipuli tai tilli ja lisää juustoseokseen mädin kanssa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatelehdet juustoseokseen ja kaada täyte hapankorppupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.

2

Valuta mäti tiheässä siivilässä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

200 g
Mätiä
6 kpl
Liivatelehteä
3

Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja rahka kulhossa. Hienonna ruohosipuli tai tilli ja lisää juustoseokseen mädin kanssa.

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaviiliä
250 g
Rahkaa
1 dl
Ruohosipulia tai tilliä
4

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatelehdet juustoseokseen ja kaada täyte hapankorppupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.

1/2 dl
Sitruunamehua
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.