Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjainen täytekakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Sokerikakkupohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Vaniljakiisseli

2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa
1 kpl
Muna
1 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja tai maissitärkkelysjauhoa
2 tl
Vaniljasokeria

Kostutus

1 dl
Maitoa tai 1 rkl sitruunanmehua ja 1 dl vettä ja 1 rkl sokeria

Täyte

2 dl
Pakastemustaherukoita soseutettuna + 2 rkl sokeria
3 dl
Pakastemansikoita soseutettuna

Päälle

1 kpl
Rahkaa
2 dl
Kermaa
3 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Koristeluun

Sitruunamelissan lehtiä
Marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka huolellisesti.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.Mittaa kiisselin ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota pois liedeltä ja jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.Soseuta marjat. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aloita ylimmästä kerroksesta. Leikkaa levyt aaltoteräisellä veitsellä sahaavin liikkein. Kokoa kakku tarjoilulautasella. Kostuta ja täytä kakku.Jätä kakku maustumaan yön yli. Nosta täytetty kakku tarjoilulautaselle ja koristele. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.