Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 l
Tuoreita mansikoita
3/4 dl
Ruokokidesokeria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
4 dl
Vettä

Suurustamiseen

1 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Vettä

Tarjoiluun

1 kpl
(200 g) mausteista rahkaa (esim. lime-valkosuklaa tai sitruuna)
4 kpl
(kaura)keksiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa ja viipaloi mansikat. Säästä muutama mansikka koristeeksi. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, kardemumma ja vesi. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Purista mansikat kulhon päällä olevan siivilän läpi lusikalla painaen niin, että saat tasaista sosetta.Siirrä sose takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauhoilla. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä. Ripottele keiton päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi. Tarjoa keitto jäähtyneenä. Nosta keiton päälle nokare rahkaa ja murenna päälle keksiä. Koristele halutessasi mansikoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.