Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Macaron-leivokset

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Macaronit ovat pieniä makeita ranskalaisia leivoksia. Täydellisten macaron-leivosten salaisuus on tarkasti punnitut raaka-aineet, leivospohjien kuivattaminen ennen paistoa ja huolellisuus jokaisessa työvaiheessa. Tarkka leipuri palkitaan suussa sulavin mantelileivoksin.

Ainekset

90 g
valkuaista (3 kpl M-kokoisia munia)
1/4 tl
suolaa
30 g
sokeria
110 g
mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 g
tomusokeria

Lisäksi

1 dl
hilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa
(elintarvikeväriä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

90 g
valkuaista (3 kpl M-kokoisia munia)
1/4 tl
suolaa
30 g
sokeria
2

Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa (Huom! Jos värjäät taikinan, katso värjäysvinkit alta). Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Jos siivilään jää isompia mantelinpaloja, heitä ne pois. Nostele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi.

110 g
mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 g
tomusokeria
(elintarvikeväriä)
3

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota noin euron kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperille pellille. Jätä ympyröiden väliin noin 3 cm leviämisvaraa. Kun pelti on täynnä, nosta se muutama sentti ilmaan ja kopauta pöytää vasten. Toista muutaman kerran. Puhkaise taikinoiden pinnalle nousevat ilmakuplat varovasti cocktailtikulla.

4

Anna macaron-pohjien kuivahtaa huoneenlämmössä noin tunti, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja muuttuu mattapintaiseksi.

5

Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paista pohjia uunin alatasolla noin 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

6

Levitä ennen tarjoilua pohjan sileälle pinnalle täytettä ja paina toinen pohja päälle.

1 dl
hilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa
7

Värjäysvinkit

  • Macaronien värjäämiseen soveltuu parhaiten jauhemainen tai geelimäinen elintarvikeväri.
  • Lisää ripaus jauhemaista elintarvikeväriä manteli-tomusokeriseokseen ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon tai tippa geelimäistä väriä taikinaan manteli-tomusokeriseoksen kanssa yhtä aikaa.
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.3.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

377

2,8 g

0,2 g

13,8 g

13,8 g

0,8 g

1,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli