Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lumikuningattaren jouluhalko

timer-icon60 min
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia

Täyte

150 g
omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
vispikermaa
2 rkl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 - 4 rkl
mantelirouhetta

Pinnalle

300 g
valkosuklaata
1 dl
kuohukermaa
paahdettuja mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
kanelia
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
perunajauhoja
2

Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä pinnalle omena- tai aprikoosimarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

150 g
omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
vispikermaa
2 rkl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 - 4 rkl
mantelirouhetta
3

Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.

300 g
valkosuklaata
1 dl
kuohukermaa
4

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

paahdettuja mantelilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 15.12.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1091

13,8 g

7,6 g

29,4 g

23,9 g

0,6 g

4,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

paahdettuja mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli