Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapullat tomaatti-chilikastikkeessa

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

3/4 dl
Kaurahiutaleita
3/4 dl
Vettä
400 g
Naudan jauhelihaa
1 kpl
Muna
1 tl
Suolaa
1 tl
Basilikaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen öljyä tai margariinia

Kastike:

1 kpl
(400 g) yrttitomaattimurskaa
2 rkl
Chilikastiketta
1/2 dl
Vettä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet veteen. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita mureketaikina huolellisesti tasaiseksi. Kaada kattilaan kastikkeen aineet ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta sillä välin, kunnes lihapullat paistuvat. Pyöritä mureketaikinasta märillä käsillä tasakokoisia lihapullia ja paista ne pienissä erissä pannulla. Ravistele pyöryköitä pannulla, jotta ne saavat kauniin tasaisen paistopinnan ja pyöreän muodon. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen ja tarjoile perunasoseen tai spagetin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.