Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lanttu-omenalaatikko

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Omena ja inkivääri tuovat makua ja raikkautta lanttulaatikkoon. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, lanttulaatikko sopii myös keliaakikon joulupöytään.

Ainekset

1 kg
Lanttua
2 kpl
Omenaa
1 1/2 dl
Kermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Siirappia
2 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua inkivääriä
Jauhettua valkopippuria

Lisäksi

Korppujauhoja
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta lantut. Kuori ja raasta omenat. Sekoita lanttusoseeseen omenaraaste, kerma, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Lisää muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

726

8,7 g

5,1 g

18,6 g

15,0 g

3,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

0,25 tl Jauhettua inkivääriä,

Jauhettua valkopippuria,

Korppujauhoja,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli