1 arviota

Kirsikkaiset joulupullat

1 5,0 0 kirsikka, pulla
  • Kirsikkaiset joulupullat

Ainekset

30 kappaletta
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
1,5 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1
kananmuna
1 kg
vehnäjauhoja
150 g
margariinia
Voiteluun
1
kananmuna
Koristeluun
cocktailkirsikoita
raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin puolen tunnin ajan. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Pyörittele paloista ohuita tankoja jauhotetulla leivinpöydällä. Paloittele taikinatangoista noin 15 cm pituisia paloja. Kierrä tangot itsensä ympäri ja kiepauta ne sitten kahdeksikoksi. Nipistä päät yhteen. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota noin 20 minuutin ajan. Voitele munalla. Koristele kahdeksikkojen reiät puolitetuilla kirsikoilla ja ripottele päälle raesokeria. Paista keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Makeat leivonnaiset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Kappale
Resepti
Hiilihydraatteja
30 g
895 g
Proteiinia
5 g
138 g
Rasvaa
5 g
151 g
Kuitua
1 g
38 g
Energiaa kJ
772
23160
Energiaa kcal
184
5535
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit