0 arviota

Kinkkuvoileipäkakku

0 0.0 0 kinkku, majoneesi, maksa, maksamakkara, tuorejuusto, voileipäkakku
  • Kinkkuvoileipäkakku

Ainekset

15 annosta
24
pientä viipaletta vehnäpaahtoleipää
Kostutus:
2 dl
maitoa
1 rkl
kasvisfondia
Täyte:
300 g
palvikinkkua
2,5 dl
pikkukurkkuja (coctail)
4 rkl
persiljaa
300 g
maksamakkaraa
200 g
maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
2 rkl
punaista pestoa
Kuorrutus:
1 tuubi
(kevyt) majoneesia
100 g
sulatejuustoa
100 g
kinkkusulatejuustoa
1
ruukku ruohosipulia
5 dl
juustoraastetta
Koristeluun:
leikkeleitä, tomaattiruusuja, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ym.

Ohjeet

Valmistusohje

Aseta muovikelmu n.20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta 6 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. (Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan) Kostuta leivät maustetulla maidolla.Valmista täyte. Kuutioi palvikinkku ja pikkukurkut, hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle 6 leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros.Aseta paino voileipäkakun päälle (esim. toinen uunivuoka) ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.Nosta voileipäkakku kelmun avulla leikkuulaudan päälle. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä. Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Silppua ruohosipuli. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku. Nosta kelmun avulla tarjoiluvadille ja leikkaa kelmun reunat pois.Koristele komeaksiMeetvurstikukkaHalkaise meetvurstiviipale puoliväliin saakka. Kierrä reunoista meetvursti kukaksi.TomaattiruusukePese tomaatti. Kuori tomaatti kiertäen niin, että saat kuoresta pitkän suikaleen. Kierrä kuorisuikale ruusuksi kiertämällä sitä ulkoreunasta sisäänpäin. Lopuksi sujauta alakautta suikaleen pää keskelle ruusua.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine
  • Sianliha

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
23 g
339 g
Proteiinia
18 g
265 g
Rasvaa
19 g
284 g
Kuitua
2 g
28 g
Energiaa kJ
1 387
20807
Energiaa kcal
332
4973
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit