9 arviota

Kermainen lohikeitto

9 2.5 1 kalakeitto, lohi, lohifilee
  • Kermainen lohikeitto

Ainekset

4 annosta
1
sipuli
pala purjon vihreää osaa
6
perunaa
1
porkkana
2 rkl
margariinia
2 rkl
vehnäjauhoja
1 l
vettä
2
kalaliemikuutiota
8 - 10
maustepippuria
400 g
lohifileetä
2 dl
ruokakermaa
Pinnalle:
hienonnettua tilliä

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Sulata kattilan pohjalla rasva ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele aineksia muutama minuutti. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippurit. Keitä kasviksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan ruokakerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettua tilliä ja tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Munaton
Ruokalajit
  • Pääruoat
Ruokatyypit
  • Keitot
Pääruoka-aine
  • Kala

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
23 g
93 g
Proteiinia
23 g
93 g
Rasvaa
25 g
101 g
Kuitua
2 g
7 g
Energiaa kJ
1 730
6920
Energiaa kcal
414
1654
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit