Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisrisotto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvisrisotto maistuu sellaisenaan tai vaikka paistetun kalan tai kanan lisukkeena. Naurissose antaa risotolle mehevän maun, jota kesäkurpitsa ja sipuli täydentävät. Kannattaa kokeilla! Voit rikastaa risoton myös muulla juuressoseella.

Ainekset

Juuressose

500 g
nauriita (tai muita vaaleita juureksia)
6 dl
vettä
1/2 tl
suolaa

Risotto

6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
300 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
200 g
(1 kpl) paprikaa
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
risottoriisiä
(1 dl nauriiden keitinvettä)
20 g
parmesaanijuustoa raastettuna
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(0.5 tl suolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele nauriit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Aloita sillä aikaa risoton valmistaminen.

500 g
nauriita (tai muita vaaleita juureksia)
6 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
2

Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä kasvisliemi kuumana.

6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
3

Pese ja kuutioi kesäkurpitsat. Pese paprika, poista siitä kanta ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.

300 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
200 g
(1 kpl) paprikaa
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
risottoriisiä
4

Kokeile nauriiden kypsyyttä välillä esimerkiksi cocktailtikulla tai terävällä veitsenkärjellä. Kun ne ovat pehmeitä, ota desi keitinvettä talteen ja valuta nauriit. Soseuta nauriit sauvasekoittimella.

5

Lisää kuullotettujen riisien joukkoon desi kasvislientä ja sekoittele riisejä. Lisää seuraava desi kasvislientä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Kun olet lisännyt 4 desiä kasvislientä, lisää risottoon naurissose sekä desi nauriiden keitinvettä ja kasviskuutiot. Jatka kasvisliemen lisäämistä, kunnes riisi on kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Tarkista riisin kypsyyttä ahkerasti maistamalla.

6

Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja mustapippuri risottoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa risotto heti.

20 g
parmesaanijuustoa raastettuna
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(0.5 tl suolaa)
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.7.2013
|
Muokattu: 9.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

334

1397

9,8 g

2,0 g

51,3 g

10,3 g

5,3 g

7,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl vettä,

0,5 tl suolaa,

(1 dl nauriiden keitinvettä),

(0,5 tl suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli