0 arviota

Kasvispizza

0 0,0 0 oliivi, pitsa, pizza, tomaatti
  • Kasvispizza

Ainekset

Hiivataikinapohja:
2 dl
haaleaa vettä
0,5
(noin 25 g) hiivaa tai vastaavasti kuivahiivaa
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
sokeria
4 rkl
öljyä
5 dl
(noin) vehnäjauhoja, joista osa voi olla hiivaleipä-, graham- tai ruisjauhoja
Leivinjauhetaikinapohja:
5 dl
jauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
4 rkl
öljyä
2 dl
kylmää vettä
Kasvistäyte:
2 - 3 rkl
oliiviöljyä
2 - 3 kpl
tomaattia
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 - 3 tl
pizzamaustetta tai 5-6 tuoretta basilikanlehteä
mustapippurirouhetta
(kevyesti haudutettuja sipuli- tai paprikarenkaita)
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
2 - 3 dl
juustoraastetta, emmentaalia tai kermajuustoa

Ohjeet

Valmista tavallinen pizzapohja murentamalla hiiva veteen, lisäämällä mausteet ja sekoittamalla kunnes hiiva liukenee. Lisää lopuksi öljy ja jauhot ja alusta taikina nopeasti kimmoisaksi. Kohota se kaksinkertaiseksi ja kaaviloi sitten pyöreäksi levyksi, joka on keskeltä ohuempi kuin reunoilta ja paksuudeltaan 3-5 mm.Leivinjauheella kohotettava pohja valmistuu sekoittamalla kuivat aineet keskenään ja lisäämällä niihin nesteet. Sekoita taikina sileäksi ja kaaviloi heti levyksi.Pirskota taikinalevyn päälle öljyä ja levitä siihen kaikki kasvikset. Mausta ja ripottele pintaan juustoraaste. Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Munaton
Ruokalajit
  • Pääruoat
  • Pikku- ja alkuruoat
  • Leivonnaiset
  • Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit
  • Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine
  • Kasvikset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Resepti
Hiilihydraatteja
237 g
Proteiinia
66 g
Rasvaa
122 g
Kuitua
18 g
Energiaa kJ
9666
Energiaa kcal
2310
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit