Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kasvislasagne

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helppo kasvislasagne maustuu meheväksi valkosipulilla ja juustokastikkeella.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
500 g
Pakastekasviksia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 kpl
Säilykeherkkusieniä
200 g
Lasagnelevyjä

Juustokastike:

50 g
Margariinia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 - 200 g
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Viherpippurirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipulinkynnet, tomaattimurska, vesi, pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna, kunnes kasvikset ovat sulaneet. Lisää paloitellut herkkusienet. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele päälle kasviskastiketta ja juustokastiketta. Nosta päälle lasagnelevyt, kasvis- ja juustokastike. Tee kerroksia samalla tavoin ja jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt sekä juustokastike. Kypsennä lasagnea 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.