Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasslerpaisti

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Kasslerpaisti ja bataattiveneet kypsyvät uunissa näppärästi yhtä aikaa. Tarjoa fetajuustolla maustetun ranskankerman kera.

Ainekset

1 kg
kasslerpaistia
3 kpl
bataattia
1 rkl
rypsiöljyä

Fetajuustolla maustettu ranskankerma

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
muutama basilikanoksa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia tai kunnes paistin sisälämpö on 77–80 astetta. Anna vetäytyä folion alla.

1 kg
kasslerpaistia
2

Valmista bataattiveneet paistin kypsyessä. Pese ja halkaise bataatit. Tee leikkauspintoihin muutama viilto ristikkäin ja voitele öljyllä. Laita bataatit uunivuokaan ja kypsennä paistin kanssa samassa uunissa, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Kypsymisaika riippuu bataatin koosta: pienet bataatit kypsyvät halkaistuina noin 30 minuutissa.

3 kpl
bataattia
1 rkl
rypsiöljyä
3

Valmista fetajuustolla maustettu ranskankerma. Murustele fetajuusto. Sekoita feta, ranskankerma ja mustapippuri. Silppua basilika. Viimeistele seos basilikasilpulla.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
muutama basilikanoksa
4

Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa bataattiveneiden ja fetajuustolla maustetun ranskankerman kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.10.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

489

2046

29,2 g

14,3 g

12,2 g

3,8 g

2,0 g

43,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl rouhittua mustapippuria ,

muutama basilikanoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli