Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahvimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 kpl
Liivatelehteä
1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
3/4 dl
Sokeria
1 rkl
Kahvi- tai mantelilikööriä, halutessasi
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kahvi kiehumispisteeseen. Kahvin makua voi vahvistaa pikakahvijauheella. Sekoita kahviin sokeri ja mausta halutessasi liköörillä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kahviin. Kaada kahvi vatkauskulhoon ja siirrä jääkaappiin noin 40 minuutiksi tai kunnes kahvi alkaa hyytyä reunoille. Älä anna hyytyä liikaa. Vatkaa kahvia sähkövatkaimella voimakkaasti vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja nostele vaahto kahvivaahtoon. Jaa tarjoilumaljoihin. Tarjoa heti tai anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

202

846

13,0 g

4,0 g

19,5 g

19,0 g

0,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

1,5 dl Vahvaa kahvia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli