12 arviota

Kaalilaatikko

12 2.0 1 jauheliha, keräkaali, laatikko
  • Kaalilaatikko

Ainekset

4 annosta
6 dl
vettä
1,5 dl
puuroriisiä
1
sipuli
1 kg
keräkaalia
400 g
jauhelihaa
2 rkl
siirappia
ripaus
valko- tai mustapippuria
1 tl
suolaa
1 - 2 tl
meiramia
4 dl
maitoa
1
kananmuna
korppujauhoja (pinnalle)

Ohjeet

Keitä riisiä vedessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha padassa kevyesti ja lisää joukkoon kaali- ja sipulisilppu. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5-10 minuuttia.Lisää seokseen riisi, mausteet, maito ja muna. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.Uunin lämpötila:175 astetta.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Pääruoat
  • Edullinen
Pääruoka-aine
  • Jauheliha

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
48 g
190 g
Proteiinia
30 g
118 g
Rasvaa
10 g
42 g
Kuitua
6 g
23 g
Energiaa kJ
1 709
6835
Energiaa kcal
408
1634
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit