Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juusto-paprikapiirakka

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Täysjyvävehnäjauhoista valmistuu herkullinen suolainen paprikapiirakka. Värikäs täyte syntyy paprikoista, oliiveista ja juustosta.

Ainekset

Pohja

150 g
Margariinia
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä

Täyte

1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Vihreä tai keltainen paprika
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
Suolaa
1 kpl
(300 g) kivettömiä oliiveja
2 dl
Ruokakermaa
200 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Rosmariinia
Rouhittua mustapippuria
100 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

150 g
Margariinia
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.

3

Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.

1 kpl
Vihreä tai keltainen paprika
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
Suolaa
1 kpl
(300 g) kivettömiä oliiveja
4

Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.

2 dl
Ruokakermaa
200 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Rosmariinia
Rouhittua mustapippuria
5

Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

100 g
Juustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1146

20,1 g

7,1 g

16,1 g

2,7 g

2,8 g

5,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

Suolaa,

1 tl Rosmariinia,

Rouhittua mustapippuria,

100 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli