0 arviota

Joulupullat

0 0.0 0 pulla, rusina
  • Joulupullat

Ainekset

0,5 l
maitoa
1,5
(75 g) hiivaa
2
munaa
1 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1 pussi
(0,5 g) sahramia
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia
Voiteluun
munaa
Pinnalle
raesokeria tai mantelirouhetta (punaisia ja vihreitä kirsikoita)

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 37 asteeseen, ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää munat, suola, sokeri ja mausteet. Hienonna sahrami, jos se on kokonaista.Sekoita joukkoon vähitellen jauhot ja alusta taikina sitten lopuilla jauhoilla kimmoisaksi. Lisää alustamisen lopulla rusinat ja huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi, kohota uudelleen ja kypsennä voideltuina ja koristeltuina. Pienet pullat paistuvat parhaiten uunin keskiosassa 250 asteessa ja isot uunin alaosassa 200 asteessa.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Makeat leivonnaiset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Resepti
Hiilihydraatteja
932 g
Proteiinia
143 g
Rasvaa
191 g
Kuitua
46 g
Energiaa kJ
25397
Energiaa kcal
6070
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit