Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululohi

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Mausta perinteinen uunilohi ihastuttavaksi joululoheksi ripottamalla sen pinnalle valmista piparkakkumaustetta. Kun joululta tuoksuva piparkakkulohi tulee uunista, viimeistele se vielä raikkailla kapriksilla, persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Ainekset

800 g
(1 kpl) kirjolohifileetä
3/4 tl
suolaa
1 tl
piparkakkumaustetta
3 rkl
korppujauhoja

Lisäksi

4 rkl
kapriksia
8 kpl
persiljanoksaa
1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele laakea, pitkänmallinen uunivuoka. Laita filee vuokaan nahka alaspäin. Ripottele suola, piparkakkumauste ja korppujauhot pinnalle.

800 g
(1 kpl) kirjolohifileetä
3/4 tl
suolaa
1 tl
piparkakkumaustetta
3 rkl
korppujauhoja
2

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, kunnes lohi on lohkeavan kypsää.

3

Valuta kaprikset. Hienonna persilja ja lohko pesty sitruuna. Sekoita kaprikset ja persilja kulhossa. Koristele lohi kapris-persiljaseoksella ja sitruunalohkoilla.

4 rkl
kapriksia
1 kpl
sitruuna
8 kpl
persiljanoksaa

Tarjoa piparkakun makuinen joululohi uunipaahdettujen perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.