Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jogurtti-pähkinäsämpylät

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Hyödynnä jogurttipurkin pohjat sämpylätaikinaan ja leivo mainion meheviä leipiä. Voit lisätä sämpylätaikinaan myös pähkinöitä.

Ainekset

2 dl
Maustamatonta jogurttia
3 dl
Kiehuvaa vettä
50 g
Hiivaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
2 tl
Fenkolia
2 dl
Pähkinöitä, esim. hasselpähkinöitä
12 dl
Sämpyläjauhoja
1 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja morttelissa murskatut fenkolit. Murskaa pähkinät ja lisää seokseen.

2 dl
Maustamatonta jogurttia
3 dl
Kiehuvaa vettä
50 g
Hiivaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
2 tl
Fenkolia
2 dl
Pähkinöitä, esim. hasselpähkinöitä
2

Lisää joukkoon sämpyläjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja loput jauhot ja kääntele tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

12 dl
Sämpyläjauhoja
1 dl
Öljyä
3

Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinalustalla muutama tanko. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele paloista pitkulaisia sämpylöitä ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista ensin 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Käännä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 8 minuuttia kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

828

9,4 g

0,9 g

21,8 g

2,4 g

3,0 g

4,9 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Kiehuvaa vettä,

50 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

2 tl Fenkolia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli